26 czerwca br. odbyło się oficjalne otwarcie nowej restauracji w naszym obiekcie EVA Park Life & SPA. O podniebienia gości zadbał Szef Kuchni, który zaprezentował potrawy z nowego menu.
Mimo lejącego się z nieba żaru, nasi goście nie zawiedli i tłumnie pojawili się, by razem z nami świętować oficjalne otwarcie Restauracji EVA Park. Szef Kuchni – Artur Andrzejewski – wraz z załogą przygotowali na ten wieczór wyjątkowe potrawy, które na stałe znajdą się w nowym menu restauracji. Po zimnych przystawkach, idealnym rozpoczęciem przyjęcia okazał się chłodnik. Szef zaproponował również autorski krem z kiszonej kapusty z boczkiem oraz oliwą koperkową, polędwicę z dorsza z purée z zielonego groszku i karmelizowanym porem oraz wyborne pierogi z gęsiną.
Podczas posiłków gościom serwowaliśmy specjalnie dobrane do potraw wina, o których z pasją opowiadał sommelier. Nie zabrakło oczywiście deseru: domowej szarlotki, tiramisu z wiśniami i cieszącej się największym uznaniem – bezy z kremem kawowym.
Bardzo dziękujemy wszystkim gościom za wzięcie udziału w tym wyjątkowym dla nas wydarzeniu. Mamy nadzieję, że Restauracja EVA Park na stałe wpisze się w kulinarną mapę naszego regionu. Zapraszamy wszystkich do nowej sali na parterze budynku i skosztowania dań z doskonale skomponowanego – co potwierdzali wczoraj nasi Goście – menu.